Sport och Spel i Sverige

Djursdala SK drog intresse från hela världen - vid träningsmatch
Division 5-klubben från Vimmerby blev världskänd för en dag. Detta då lagets träningsmatch var en av få som fanns att spela på hos spelbolagen.
 
Matchen mellan Djursdala SK och Anarsrums IS drog till sig intresse från stora delar av världen. Detta då man var ett av få lag som fortfarande spelade fotboll i slutet av mars månad. Simon Henriksson i Djursdala berättar:

– När jag vaknade på lördagen hade vi fått en stor mängd meddelanden till vår Facebooksida från personer från en rad olika länder och världsdelar. De undrade om resultatet, om matchen inte skulle spelas eller vad som hade hänt. Det tog en stund innan jag förstod varför. Det är rätt sjukt när man reflekterar över det. Det var ett division 5-lag och ett division 6-lag som skulle möta varandra i en träningsmatch i Vimmerby och så berör det folk tusentals mil härifrån, säger Simon Henriksson i Djursdala SK.

Även matchen mellan Ingelstad och Sandsbro väckte enormt intresse. Matchen ska ha omsatt över 10 miljoner kronor hos olika spelbolag och casinon.

– Det var en person från Ungern som skrev till oss och berättade att vår träningsmatch fanns med i det ungerska nationella spelbolagets utbud. Det är svårt att fatta. Han skrev att han hade haft svårt att hitta information om vårt lag, men ändå spelat på oss. Det är nästan tragikomiskt alltså.

Källa: Vimmerbyidag.se

SE ÄVEN: Henrik Larsson kan bli delägare i engelsk klubb