Sport och Spel i Sverige - september 2019

Sport och Spel i Sverige

Uppgifter: Milan vill förlänga med Donnarumma
FOTO: BILDBYRÅN

Nytt kontrakt för Donnarumma med Milan?

Målvakten som jagas av flera av de största klubbarna har kontrakt till och med sommaren 2021. Nu vill AC Milan förlänga överenskommelsen.
Det skrevs väldigt mycket om Gianluigi Donnarumma för ett par somrar sedan. Han sades nämligen vara nära att lämna AC Milan för spel i Paris Saint-Germain sil erbjöd en stor summa för att värva den då 17-årige målvakten till Parc des Princes. Det hela såg ut att vara klart men tillslut valde han istället att förlänga med Milan. Det nuvarande kontraktet går ut sommaren 2021 och nu skrivs det att Milan vill förlänga igen med målvakten.
 
Det är Silly Season Sverige som skriver om att Milans klubbledning förbereder att nytt kontrakt för spelaren som gjorde debut som 16-åring mellan stolparna i den svartröda klubben. Då man inte lyckades ta sig till Champions League-spel denna säsong ligger Donnarummas utköpsklausul på 50 miljoner euro, en siffra som flertalet klubbar ska vara beredda att betala. Nu vill man förhindra att Donnarumma lämnar och vill därför höja hans lön som för närvarande ligger på sex miljoner euro per säsong.
 
AC Milan ligger för närvarande på tolfte plats i Serie A med sex poäng på fyra omgångar.